>

Temető felmérése

Minden térinformatikai rendszer egyik alapja a pontos, valósághű térkép. Egy térkép azonban nem csak a helyszínen való könnyebb eligazodást segítheti: egy térinformatikai rendszerbe töltve sokkal több lehetőség nyílik meg. A meglévő adatokkal, vagy rendelkezésre álló fényképekkel összekapcsolva interaktív kezelést tesz lehetővé: a térképen kiválasztva egy sírhelyet, megjeleníthetőek annak adatai, a benne nyugvó elhunytak adatai, fényképek, koordináták. Fordítva is lehetséges: egy elhunytra rákeresve megtekinthető a sírhelye a térképen.

 

A térkép többféle módon elkészülhet, a megrendelő rendelkezésre álló adataitól függően. Fontos tudni, hogy van-e már rendelkezésre álló térkép, ha igen, akkor papír alapon vagy digitálisan? Ennek a tartalma megfelelő? Kiegészítés, vagy teljesen új felmérés szükséges?

 

Térképezési munkáink során több eljárást használunk. A klasszikus felméréstől a modern, drónnal végzett térképezésig, mindig az optimálisabb lehetőséget választva.

 

Felmerülő kérdések:

 

    Van korábbi térkép a temetőről?

 

    Ha igen, akkor digitális vagy papír alapú?

 

    Ennek tartalma megfelelő, vagy kiegészítésre szorul?

Légi felmérések

 

A modern térképészeti eljárások egyre gyakrabban használnak légifelvételeket. Már egy alsókategóriás drón beszerzésével is lehet a levegőből képeket készíteni és azokat összefűzni.

Azonban ez nem feltétlenül mérnöki megoldás. Mi ennél többet kínálunk.

Mi a különbség?

 

Ha tökéletes minőségű, térképezésre alkalmas felvételt szeretnénk készíteni, azt először is tervezni kell. A drónos repülés csak a második lépés, majd ezután a feldolgozás következik. Nálunk mindegyik feladatot gyakorlott szakemberek végzik el.

Az így elkészült kép annyira pontos lesz, hogy segítségével méréseket is lehet végezni.Azonban ez nem feltétlenül mérnöki megoldás. Mi ennél többet kínálunk.

Mérés a légifelvételen

Túl fás a terület?

 

Amire szintén csak kevesen vannak felkészülve, az a drónról nem látható, fás területek térképezésének feladata. A mi esetünkben ez is megoldott, és egy pontos, mérésre alkalmas térképet adunk át. Ez a későbbi tervezések alapja is lehet.

Levegőből nem látható területek

Igény szerint a légifelvételek bizonyos időszakonként megismételhetők, így a változások rendkívül szemléletessé tehetők.