>

KENYI adatszolgáltatás

Mi az a KENYI?

A Kormány 337/2016. (XI. 17.) Korm. rendeletével tette közzé a rendszer létrejöttét.

"A Magyarország területén található vagy tervezett kerékpárforgalmi létesítmények, kerékpárforgalmi létesítmények tartozékai és kapcsolódó műtárgyai, valamint a nemzetközi, országos, regionális és helyi kerékpáros útvonal- hálózati jelentőségű kerékpározás céljára igénybe vehető vegyes forgalmú útfelületek, kapcsolódó műtárgyaik és kerékpáros közlekedés szempontjából releváns tartozékai (a továbbiakban együtt: infrastruktúrális létesítmények) adatainak nyilvántartása, tárolása, karbantartása, térképi alapú megjelenítése, a kapcsolódó műszaki és számszerű adatokra kiterjedően a térinformatikai alapú Kerékpárút Nyilvántartó Rendszerben (a továbbiakban: KENYI) történik."

 

KENYI a gyakorlatban

2009-től a hazai és EU forrású támogatásoknál a támogatás kifizetésének feltétele az adatszolgáltatás. Ezzel sok Önkormányzat nincsen tisztában, ezért csak akkor szembesül vele mikor már csak ezt kell teljesíteni a támogatáshoz.

A pályázathoz fel kell tölteni a rendszerbe a tervezett kerékpárút nyomvonalát. Ez feltétele az engedélyek beszerzésének.

A kerékpárút kivitelezésének befejeztével szükséges a megvalósult kerékpárút nyomvonalát, a hozzá tartozó egyéb objektumokat (táblák, pihenő helyek, érdekes helyek) és a kerékpárutat leíró adatokat (támogatási adatok, burkolatra vonatkozó adatok, szelvényezés, állapot...) felmérni, összegyűjteni és a Magyar Közút által karbantartott rendszerbe történő beolvasásra elküldeni. Ennek az adatszolgáltatásnak meg kell felelni a rendeletben előírt követelményeknek. A térinformatikában ismert állapotot kell létrehozni. A térképi és leíró adatokat összekapcsolni és egy rendszerként kezelni.

Miben segíthetünk?

Vállaljuk az egész projekt alatti térinformatikával kapcsolatos kérdések megválaszolását és végrehajtását.

Elkészítjük a tervezési és a kivitelezési szakaszt lezáró adatok szolgáltatását a Magyar Közút felé.

 

Kérje ajánlatunkat, hogy segíthessünk!